Acasă > IstoricKEMNA BAU

ISTORIC

KEMNA in Germania

În 1867 Julius KEMNA întemeiază în Breslau uzina constructoare de maşini J. KEMNA. În cadrul uzinei se contruiau utilaje agricole cum ar fi tocătoare de nutreţ, pluguri şi batoze, mai târziu se dedică dezvoltării şi construcţiei de pluguri cu aburi şi rulouri compactoare cu aburi. KEMNA scoate pe piaţă în 1885 primul rulou compactor cu aburí, pe lângă vânzarea cu succes a acestor utilaje firma începe să dezvolte o afacere de închiriere a acestora.

Odată cu creşterea în intensitate a traficului rutier la începutul secolului 20 firma începe să se dezvolte şi în construcţia de străzi propiu-zisă. Preluarea conduceri firmei de Erich KEMNA aduce o nouă ramură de activitate şi anume construcţia staţiilor de asfalt pentru uz intern.

În 1941, dr. Karl Andreae preia conducerea companiei. Acesta este cel care, după cel de-al doilea război mondial din 1945, începe să reconstruiască compania, pornind de la sucursala din Hamburg.

Primele şantiere mari au ca scop principal lucrări de extindere ale aeroporturilor din nord, pentru satisfacerea cerinţelor Companiei Aeriene din Berlin.

1947 se înfiinţează sucursale în Lübeck, Aachen şi Hanovra. Compania ia amploare. Se axează pe producerea materilelor de construcţii şi pune bazele esenţiale în aplicarea asfaltului turnat.

În 1953 KEMNA execută asfalt turnat mecanizat cu ajutorul unui utilaj construit de firmă, asfalt care până atunci se turna manual pe străzile cu lăţime.

La mijlocul anilor 50 se începe construcţia de autostrăzi, KEMNA se face cunoscută prin tehnici inovatoare. Acestea se construiau din beton de ciment şi asfalt turnat.

KEMNA investeşte în anii următori în staţii de asfalt fixe şi în exploatarea materiei prime, cariere de piatră, balastiere. Din unele cariere se mai exploatează şi azi materie primă atât pentru uz propiu cât şi pentru importante firme de construcţii din nordul Germaniei. În 1975 firma este înregistrată în Registrul Comerţului sub numele de: KEMNA BAU Andreae GmbH. & Co. KG.

Din 1989 până astăzi – Firma KEMNA progresează continuu, aducând pe piaţă tehnici noi şi un sistem de management al calităţii după normele europene. Compania cumpără cariere de piatră, pe care le modernizează după normele europene şi achiziţionează pachete de acţiuni de la firmele aflate în dificultate. Astfel astăzi firma KEMNA deţine pachetul majoritar al multor firme din nordul Germaniei, Mitteldeutsche Baustoffe GmbH. fiind una dintre cele mai cunoscute. Staţiile de asfalt sunt modernizate şi verificate periodic, astfel încât acestea să nu încalce normele europene pentru mediul înconjurător.

În mai 1998 se implementează şi se certifică în cadrul firmei sistemul de management al calităţii după DIN EN ISO 9001.

Firma KEMNA BAU are un fundament solid. Pe viitor vom dezvolta şi vom păstra independenţa noastră şi flexibilitatea în asimilarea de noi tehnici.

KEMNA in România

Istoria firmei KEMNA în România a început în anul 1975, în oraşul Râmnicu Vâlcea, printr-o acţiune de ajutorare în urma daunelor provocate de inundaţii. Decizia de întoarcere în România a fost luată odată cu aderarea ţării la Uniunea Europeană.

La începutul lui 2007, KEMNA a făcut primii paşi în România în domeniul construcţiilor de drumuri, iar la sfârşitul anului a fost luată decizia privind regiunile de investiţie. Una dintre aceste regiuni a fost Transilvania, în special zona judetelor Cluj şi Alba, cealaltă fiind regiunea din nordul oraşelor Bucureşti şi Ploieşti.

În anul 2008 s-a reuşit deschiderea unei cariere de extracţie şi procesare a balastului, precum şi a unei staţii de asfalt, ambele în apropierea oraşului Ploieşti, jud. Prahova.

În ciuda sectorului dificil de piaţă, calitatea deosebită a produselor şi competenţa întregii echipe Kemna au asigurat succesul acestei sucursale încă de la început.